Παρασκευή 28 Αυγούστου 2020

ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ 2020

ΑΝΑΚΟΙΝΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΒΑΣΕΙΣ ΕΙΣΑΓΩΓΗΣ ΣΤΗΝ ΤΡΙΤΟΒΑΘΜΙΑ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗ ΓΙΑ ΤΟ 2020

 

Οι βάσεις των Πανελλαδικών Εξετάσεων του έτους 2020 ανακοινώθηκαν περί τις 9:00πμ την Παρασκευή 28-08-2020, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων υποψηφίων για μια θέση στην τριτοβάθμια εκπαίδευση.

Οι φετινές Πανελλήνιες Εξετάσεις, πραγματοποιήθηκαν υπό ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και μετά από παρατεταμένη απουσία των μαθητών από τα σχολεία. 

Στο 1ο επιστημονικό πεδίο για όσους διαγωνίστηκαν με το νέο σύστημα, παρατηρήθηκε οριακή άνοδος στις νομικές σχολές και μεγαλύτερη η οποία έφτασε τα 265 μόρια στις σχολές της ψυχολογίας. Πολλά περιφερειακά τμήματα φιλοσοφίας, φιλολογίας, ιστορίας και αρχαιολογιας καθώς και τμήματα κοινωνικής πολιτικής είναι κάτω από τα 10.000 μόρια.

Στο 2ο επιστημονικό πεδίο υπάρχουν συνθήκες ελεύθερης πρόσβασης.

Στο 3ο επιστημονικό πεδίο ιστορική είναι φέτος η πτώση των βάσεων στις ιατρικές σχολές. Στην Αθήνα ήταν περίπου 500 μόρια και ξεπέρασε τα 700 στην Ιατρική της Αλεξανδρούπολης. Ελεύθερη πτώση έκαναν επίσης και τα τμήματα της νοσηλευτικής (άγγιξαν τα 3.000 μόρια)

Στο 4ο επιστημονικό πεδίο των σχολών οικονομίας και πληροφορικής, παρατηρήθηκαν αυξήσεις στα τμήματα των κεντρικών πανεπιστημίων αλλά και μειώσεις σε πολλά περιφερειακά τμήματα

Εντυπωσιακό είναι το γεγονός ότι στο τμήμα δασολογίας και διαχείρισης φυσικού περιβάλλοντος στο Καρπενήσι εισάγεται υποψήφιος με μόλις… 625 μόρια

Για εκείνους που διαγωνίστηκαν με το παλαιό σύστημα, διαπιστώθηκε άνοδος στις ιατρικές σχολές που ξεκινούσε από τα 200 και έφτανε στα 300 μόρια και εντυπωσιακή πτώση στις νομικές σχολές.

Για να δείτε τις βάσεις εισαγωγής μεταβείτε στη σελίδα Βάσεις ΑΕΙ- ΤΕΙ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου